Sijainti-, suunta- ja nopeustieto pc:ltä plotterille

Post Reply
Message
Author
MJH59
Posts: 2
Joined: 10 Dec 2018 20:49

Sijainti-, suunta- ja nopeustieto pc:ltä plotterille

#1 Post by MJH59 » 15 Dec 2018 20:59

Hei,
AskartelinStormwindin sijainti-, suunta- ja nopeustiedon välittämisen pc:ltä YDWG – 02N sovittimella Simradin plotterille. Homma selkeä tehdä Stormwindin ja YDWG:n käyttöohjeella.
Tässä on tiivistetysti tarvittavat osat ja käyttämäni asetukset.
Tekniikka
Stormwindiä pyörittävässä pc:ssä on wlan käytettävissä.
YDWG – 02N sovitin
Sovittimella on oma hallintaohjelma, ainakin Ipadille. Sovelluksesta näkee mm. sovittimen verkko-osoitteen ja portin.
NMEA 2000 verkko:
  • päätteitä 2 kpl
    T-haaroja 3 kpl, sovittimelle, plotterille ja virransyötölle
    Virransyöttökaapeli
    Liitäntäkaapeli plotteriin
Simrad Go Exe 7 plotteri
Asetukset pc:ssä
PC liitetään YDWG-sovittimen luomaan wlan-verkkoon verkon ja Internetin asetukissa aina pc:n käynnistyksen jälkeen.
Asetukset laitetaan Stormwind-sovelluksessa ohjeen mukaan. Asetuksiin laitetaan
YDWG-sovittimen oletusosoite ja –portti.
Asetukset plotterissa
Plotterin liittäminen NMEA-verkkoon.
Plotterin verkkoasetuksissa navigointitiedon, sijainti- ja kompassitieto, lähteeksi valitaan YDWG-sovitin.

Aikaa kului noin tunti NMEA-verkon kokoamiseen, pc:n ja plotterin asetusten määrittelyyn sekä testailuun.
Tarvittavat osat on hankittu Helsingistä Marineasta.
Terv. Matti

Stormwind
Site Admin
Posts: 183
Joined: 28 Jun 2018 22:22

Re: Sijainti-, suunta- ja nopeustieto pc:ltä plotterille

#2 Post by Stormwind » 16 Dec 2018 20:26

Mainiota Matti ja suuret kiitokset! Olet ensimmäinen joka toteuttaa NMEA-liikenteen tuolla tavalla :-).

Jos ymmärrän oikein, ko. YDWG – 02N sovittimella on kyky liittyä langattomasti olemassa olevaan langattomaan lähiverkkoon? Eli ilmeisesti asuntosi langattomaan reitittimeen, jolla myös trafiikki internetiin tapahtuu (mikäli reitittimestä menee piuha seinän LAN/RJ45-liittimeen). Tämä reititin siis on muodostanut langattoman verkon, sanotaan vaikka "wlan123" (joka on sen SSID) ja sillä on tavallinen WPA2-PSK suojaustaso joka vaatii salasanan. Reitittimellä on myös DHCP eli se jakaa jokaiselle asiakkaileen dynaamisesti IP-osoitteen, joka on 192.160.0.n tyyppinen?

Onko sitten niin, ilmeisesti, että tietokoneesi on saanut yhden IP-osoitteen, sanotaan vaikka 192.168.0.1 ja kyseinen YDWG – 02N sovitin toisen, vaikkapa 192.168.0.2? Ja sitten Stormwind:ssa syötät ko. 192.168.0.2:n vastaanottajaksi NMEA/UDP-out dialogissa, jolloin Stormwind:n UDP-paketit löytävät YDWG – 02N sovittimelle, joka konvertoi NMEA2000:ksi ja lähettää kaapelia pitkin edelleen Simrad plotterille? Minkä porttinumeron annat Stormwind:ssa sovittimelle, mistä saat sen?

Kehittäisitkö tätä puolta myös hieman? Thx!

MJH59
Posts: 2
Joined: 10 Dec 2018 20:49

Re: Sijainti-, suunta- ja nopeustieto pc:ltä plotterille

#3 Post by MJH59 » 20 Dec 2018 21:39

Hei,
Askartelu oli kiva tehtävä ja plotterin käyttö tekee "talviveneilystä" vielä hauskempaa.
Mutta kysymyksiisi.
YDWG-luo oman wlanin, johon pc liittyy. Koko homma on normi kotiverkon ulkopuolella. En ole tutkinut kuinka sovitin toimisi kotiverkkoon liitettynä.
Sovittimen ohjeessa on kuvattu sovittimen wi-fi -asetukset hyvin selkeästi. Liitän tuohon kuvat maisemasta ja plotterikuvasta sekä Stormwindin asetuksista. Ekassa kuvassa näkyy plotterin vasemmalla puolella Nmea-verkon pätkä, vaaleansiniset liittimet ja sovitin niihin liitettynä.
Terv. Matti
Attachments
sw1.png
sw1.png (479.25 KiB) Viewed 88 times
stormwind.PNG
stormwind.PNG (458.9 KiB) Viewed 88 times

Stormwind
Site Admin
Posts: 183
Joined: 28 Jun 2018 22:22

Re: Sijainti-, suunta- ja nopeustieto pc:ltä plotterille

#4 Post by Stormwind » 21 Dec 2018 11:41

Kiitokset. Sen verran vielä tuosta verkosta, että jos liityt adapterin luomaan wlan:iin, niin ilmeisesti kytket pois normaalin wlan-kotiverkon siksi aikaa? Vai

- onko sinulla langallinen yhteys kotiverkon reitittimeen (tiedän että tämä on mahdollista Windows:ssa, ja molemmat toimivat yhtäaikaa)
- kykeneekö Windows liittymään kahteen eri wlan:iin yhtä aikaa? (Ja onko sinulla mahdollisesti kaksi antennia tietokoneessa?)

Post Reply